Terug

Extra coaching en begeleiding voor 146 jonge statushouders

woensdag 12 augustus 2020

Ik praat met haar over alles, over mijn stage en school, over mijzelf en over mijn kinderen. Ze zegt: ‘probeer maar, je komt er wel!’ Ik wist niet goed hoe het werkt in Nederland, ik mocht haar alles vragen."
- Deelnemer  

Door een taalachterstand en weinig kennis over de Nederlandse samenleving en het schoolsysteem en arbeidsmarkt, lopen statushouders achter op Nederlandse studenten. Om de doorstroom en uitstroom van statushouders te verbeteren heeft ROC Friese Poort ESF-aanvraag ingediend om 20 uren begeleiding aan te kunnen bieden aan 125 statushouders.

De coaching brengt vooral rust aan de studenten, waardoor ze zich beter kunnen focussen op hun studie. Ze kunnen hun vragen laagdrempelig kwijt, obstakels worden kleiner of weggehaald en het bevordert hun zelfredzaamheid.

Door voortijdige uitval uit of eerdere afronding van de begeleiding, was er uiteindelijk ruimte voor 146 studenten. Een deel van deze studenten zit nog in een opleiding, een ander deel is aan het werk gegaan of wordt door de gemeente geholpen werk te vinden.

 

Video nominatie ESF-award