Terug

Expositie Geöntpopt in De Lawei

woensdag 09 juni 2021

Studenten van de opleidingen Mediavormgever (Art en Design) en Fotografie exposeren hun examenwerk en vrij werk in de Galerij van schouwburg De Lawei in Drachten. 

Studenten van de opleidingen Mediavormgever (Art en Design) en Fotografie exposeren hun examenwerk en vrij werk in de Galerij van schouwburg De Lawei in Drachten.

Geöntpopt
De expositie draag de naam Geöntpopt omdat de studenten zich tijdens hun opleiding hebben ontwikkeld en ontpopt tot professionals. “Het is een zelfbedacht woord dat staat voor de persoonlijke ontwikkeling die gemaakt wordt door een individu,” aldus Anna-Joy Bouma, een van de kunstenaars en student Mediavormgever (Art en Design) bij ROC Friese Poort.

Voor deze expositie werkten studenten Fotografie en Mediavormgever nauw samen. Zo ontwikkelde student Sietske Anne Mienstra de huisstijl en posters voor Geöntpopt. De studenten Mediavormgever exposeren hun kunstwerken en de fotografie-studenten laten hun eindwerk zien.


Tweede huis
De 23-jarige student Fotografie Lisa Mulder maakte een fotoserie over Ameland, haar tweede huis. Lisa gaat vaak naar het eiland om op te laden. “De opleiding ging voor mij met vallen en opstaan. In het derde jaar kreeg ik last van een burn-out, waarbij ik het gevoel had dat ik mijzelf verloren was,” verklaart Lisa. “Gek genoeg kwam corona voor mij op het juiste moment. Doordat we volledig over gingen op online lessen kon ik naar Ameland gaan om mijzelf te resetten. Op Ameland maakte ik landschapsfoto’s van de prachtige zee en luchten.” De foto’s die Lisa voor deze expositie koos, zijn dan ook in haar moeilijke periode gemaakt. “Voor mij staat dit werk voor mijn doorzettingsvermogen, opgeven is nooit in mij opgekomen,” aldus een strijdvaardige Lisa. De expositie Geöntpopt duurt van donderdag 10 juni tot en met vrijdag 25 Juni. Elke donderdag- en vrijdagmiddag van 14.00 - 17.00 uur is het werk van Lisa, Sietske Anne, Anna-Joy en hun medestudenten vrij te bezichtigen.

Iris Drent

Wiebe

hs