Terug

Esra van der Meer 14e van de wereld

woensdag 28 augustus 2019

Tijdens Worldskills in Kazan is Esra van der Meer 14e geworden in de wedstrijd voor kappers. Met 705 punten haalde ze een Medallion for Excellence. 

Esra van der Meer Worldskills

Van 22 tot en met 27 augustus vonden in het Russische Kazan de Worldskills plaats, het wereldkampioenschap voor mbo'ers. Esra van der Meer uit Burgum vertegenwoordigde ROC Friese Poort tijdens dit evenement. Ze was de enige Fries. In de vakwedstrijd voor kappers is zij van de 34 deelnemers op de 14e plaats Geëindigd. Goud, zilver en brons was er voor de kandidaten uit China, Rusland en het Verenigd Koninkrijk. Esra haalde 705 punten en een zogenaamde Medallion for Excellence omdat ze bovengemiddeld scoorde. 

Nooit vergeten
"Het was een prachtige ervaring, ik heb veel geleerd, veel nieuwe vrienden gemaakt, maar bovenal heel erg genoten," aldus een trotse Esra. "Dit zal ik nooit vergeten." Esra mocht Nederland en ROC Friese Poort vertegenwoordigen omdat zij in maart de nationale titel in de wacht sleepte tijdens Skills Heroes.

Skills Heroes
Leeuwarden is het decor van de Nederlandse kampioenschappen in 2020. Daar zijn startbewijzen te verdienen voor de Euro Skills die vinden van 16 tot 20 september plaats in het Oostenrijkse Graz. 

 

Esra met Medallion for Excellence