0900 8 996 996
(normaal tarief)

Ervaringscertificaat (EVC) voor particulieren

Is jouw ervaring een diploma waard?

Het Ervaringscertificaat (EVC), het Ervaringsprofiel (EVP) en het ePortfolio geven je inzicht in je eigen kennen, kunnen en interesses. 

Met het Ervaringsprofiel (EVP) of het ePortfolio breng je precies in kaart wat je aan kennis en vaardigheden in huis hebt. Ook leg je vast wat je in de praktijk hebt (bij)geleerd, net als je capaciteiten en interesses.

Kennis en ervaring laten erkennen en verzilveren
Wanneer je deze kennis en ervaring ook nog officieel laat erkennen, spreken we van een Ervaringscertificaat (EVC). Je hebt dan een officieel bewijs van je kennis en ervaring in relatie tot een erkende mbo-opleiding. Als je je Ervaringscertificaat wilt verzilveren tot een officieel erkend mbo-diploma, bieden wij hiervoor speciale diplomeringstrajecten op maat. In dat geval krijg je een 0-Meting voor taal en rekenen en moet je ook voldoen aan de eisen voor Loopbaan en Burgerschap (LB).

Na een EVP en/of EVC-traject kun je gerichter solliciteren, je positie op de arbeidsmarkt verbeteren en je loopbaanperspectieven vergroten evenals je zelfvertrouwen en motivatie. Op basis van een EVP en EVC zijn er mogelijkheden voor het verkorten van je opleidingstraject. Met het ePortfolio beschik je over een originele mogelijkheid om jezelf online te presenteren aan mogelijke werkgevers.

ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen is een erkend EVC-aanbieder.

Is EVC wat voor jou?
Doe de EVC-test!   

Aftrekpost inkomstenbelasting
De overheid stimuleert een leven lang leren, ook op de werkvloer. Kosten voor een opleiding en een studie voor je (toekomstige) beroep kun je aftrekken van de inkomstenbelasting onder scholingsuitgaven. Je kunt hierbij denken aan lesgeld en de uitgaven voor studieboeken, maar ook de kosten van EVP, EVC of ePortfolio vallen hieronder. Meer informatie vindt je op www.belastingdienst.nl

Ook de werkgever profiteert van subsidies en fiscale voordelen voor EVP, EVC, het ePortfolio en het scholen van medewerkers.

Wil je weten wat je mogelijkheden zijn?
Je kunt als particulier of via je werkgever of uitkerende instantie bij ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen een EVP, ePortfolio of EVC-traject aanvragen. Gebruik hiervoor het aanmeldformulier. 

Uitleg over de visie, doelstellingen, inhoud, procedure en werkwijze met betrekking tot EVC vind je in het handboek EVC.