Emiel Hoogenboom

"Mijn droomstage is in een sjiek culinair restaurant op Bali." 

“Als je in de horeca wilt werken, is het belangrijk dat je vloeiend Engels spreekt”, zegt Emiel Hoogenboom. “Je kunt dan internationale gasten helpen en over de hele wereld gaan werken. Toen ik een opleiding in de horeca ging kiezen, stond International  Hospitality Studies voor mij dus meteen op nummer 1. Bijna alle lessen zijn in het Engels. In het begin is dat wel even extra goed opletten en ik zag daar wel een beetje tegenop. Maar we worden goed op weg geholpen. En als je het niet weet, mag je het ook altijd even in het Nederlands zeggen. Het Engels is echt wel goed te doen.” 

“Het leuke van deze opleiding is ook dat je heel breed voor de horeca wordt opgeleid”, vindt Emiel. “Je kunt horecamanager worden of zelf een horecazaak starten. In vier jaar tijd ga je alle aspecten van de horeca bij langs, van keuken en bediening tot receptie en management. Elke tien weken switchen we van onderwerp.” Voor Emiel zijn de buitenlandse stages ook heel interessant. “De eerste stages zullen in de buurt zijn, in Engeland, Duitsland of Oostenrijk, maar in het laatste jaar kun je de hele wereld over. Mijn droomstage is in een sjiek culinair restaurant op Bali. Met deze opleiding ben ik straks klaar om overal op de wereld aan de slag te gaan!” 

 “De Engelse taal heb je gewoon nodig in de horeca”

 

student International Hospitality Studies