Terug

Ei van Columbus voor werving in de metaal

maandag 28 januari 2019

Friese metaalbedrijven Oreel, Oostwoud en Meijer Metal slaan handen ineen met ROC Friese Poort en Randstad om te kort aan vakmensen aan te pakken.

Hoe kunnen we door de kracht van samenwerking het tekort aan vakmensen aanpakken? De Friese metaalbedrijven Oreel, Oostwoud en Meijer Metal bedachten met ROC Friese Poort en uitzendbureau Randstad het ei van Columbus: een voorschakeltraject waarbij zijinstromers in de praktijk kennismaken met zowel bedrijven als beroepen.

“We zijn een echt familiebedrijf”, zegt Stephanie de Linde, hr-manager bij Oreel in Hallum. “In 1855 startte koperslager Klaas Oreel met het vertinnen van koperen melkemmers. Sindsdien groeiden we uit tot een van de grootste metaalverwerkers van Nederland. Met honderd medewerkers en de modernste apparatuur – die voor 20% draait op duurzame energie – realiseren we nu elk onderdeel waar de klant om vraagt: van een propellerroerwerk voor de zuivel tot een roestvrijstalen kast voor de NS.”

In de regio
“De technische sector kampt met een groeiend tekort aan vakmannen en vakvrouwen”, vervolgt Stephanie. “Afgelopen jaar nam ons collega-bedrijf Oostwoud uit Franeker het initiatief om met de betrokken partijen in de regio na te denken over een oplossing. Zo gingen we om de tafel met uitzendbureau Randstad, ROC Friese Poort en als derde bedrijf Meijer Metal uit Sint Jacobiparochie. In goed overleg besloten we ons te richten op werkenden en werkzoekenden die ervoor voelen om zich te laten omscholen.”

Heel gemotiveerd
Eind 2018 doet Randstad de werving en selectie van de eerste zes kandidaten. “Deze zijinstromers kozen bewust voor dit traject en zijn dus heel gemotiveerd. Ze zijn gestart met een week school en nu lopen ze in tweetallen stage bij elk van de drie bedrijven. Door dit voorschakeltraject doen ze niet alleen de basiskennis op om in februari met een opleiding te kunnen starten, maar maken ze ook kennis met verschillende bedrijven en met de diverse beroepen waarmee ze een kansrijke toekomst kunnen opbouwen.”

Eigen barbecue bouwen
Na de drie stages maken de studenten een keuze voor een bedrijf en een bbl-opleiding op niveau 3 of 4. Voor een gelijk speelveld bieden de bedrijven onder meer hetzelfde salaris. Stephanie: “Verder streven we naar een gelijkmatige verdeling, waarbij we alle drie aan twee studenten een leerbaan aanbieden. Een idee dat tijdens de stage bij Oreel erg in de smaak valt, is dat de kandidaten hun eigen barbecue mogen bouwen. De tussentijdse evaluaties zijn zo positief dat Randstad al een tweede groep aan het werven is.”

Graag een nieuw vak leren
Gerard (29) heeft al zes jaar werkervaring in ICT-beheer. Omdat hij wil doorgroeien en graag een nieuw vak leert waarbij hij meer met zijn handen kan werken meldde hij zich aan voor het voorschakeltraject. “Ik hou onder andere van miniatuurschilderen en maliënkolders maken. Die creativiteit kan ik goed kwijt in een vak als verspaningstechnoloog.” Hij lacht: “Al wordt mijn keuze voor een opleiding door alles wat ik hier leer eerder moeilijker dan makkelijker …”

Aanrader
Ook Rob (27) vindt het leuk om nieuwe vaardigheden op te doen. “Hiervoor was ik assistent-bedrijfsleider in een meubelzaak, dus ik moest regelmatig in het weekend werken. Via een maat kwam ik in contact met Randstad. Omdat ik meer tijd wil hebben voor atletiekwedstrijden en voor mijn dochter Scarlett besloot ik me aan te melden. Ik heb nog geen keuze gemaakt voor een bedrijf of een opleiding, maar op dit moment trekt lastechniek me het meest. Dit traject is zeker een aanrader.”

Techniek

Bron: SBB