Terug

Eerste groep van Zorggroep Almere gestart met keuzedeel Gerontopsychiatrie

dinsdag 08 juni 2021

De eerste groep zorgmedewerkers van Zorggroep Almere zijn gestart met het keuzedeel Gerontopsychiatrie.

Vandaag (dinsdag 8 juni) is de eerste groep van 10 medewerkers van Zorggroep Almere gestart met ons nieuwe keuzedeel Gerontopsychiatrie. Zorggroep Almere is de eerste zorggroep die deze training aan haar medewerkers aanbiedt. Het keuzedeel geeft de medewerkers meer kennis en tools over hoe zij kunnen omgaan met de toenemende complexiteit van zorg aan bewoners en cliënten met gerontopsychiatrische problematiek. De training is vanuit ROC Friese Poort Bedrijfsopleiding incompany verzorgt voor Zorggroep Almere en zij biedt dit als bijscholing voor haar medewerkers aan. In totaal starten vier groepen met 10 medewerkers met het keuzedeel, het programma loopt door tot in het najaar.

De belangrijke doelen van de bijscholing zijn:

  • Deskundigheid over diagnostiek & behandeling van Verzorgenden IG op peil brengen wat betreft de psychiatrische achtergrond & problematiek bij bewoners en cliënten
  • Kunnen toepassen van observatietechnieken en ondersteunings- en communicatiemethodieken
  • Werken vanuit benaderingsplannen
  • De-escalerend kunnen optreden

Het keuzedeel bestaat uit 3 lesdagen en een apart examendagdeel. Na afronden van de examenopdracht ontvangt de deelnemer een landelijk erkend certificaat van het SBB.