Een opleiding volgen bij je werkgever

‘’Toen ik de kans kreeg om een opleiding te volgen in het volwassenenonderwijs, heb ik deze met beide handen aangegrepen. Ik wist totaal niet wat mij te wachten stond. Maar de voorlichting voor de opleiding Maatschappelijk Verzorgende IG mbo 3 vanuit Coloriet, mijn huidige werkgever, was zo sprankelend en helder dat ik vol goede en frisse moed begon’’ vertelt Yvonne Peelen.

Opleiding
Yvonne is zij-instromer in de zorg en zit momenteel in de tweede lichting van het Coloriet College. ‘’In het begin van de opleiding moest iedereen zijn eigen ritme vinden en elkaar leren kennen. Maar vanaf dag één was er een goede en gezonde sfeer. De docenten deden er alles aan om ons zoveel mogelijk te helpen en al onze vragen te beantwoorden.’’ Yvonne vult aan: ‘’Vandaag de dag kan ik zeggen dat ik ontzettend blij ben met mijn docenten én de inhoud van de opleiding. De docenten geven niet alleen goed les, zij zijn ook persoonlijk erg betrokken bij ons werk. Ze vragen vaak of wij het nog aankunnen én staan altijd voor ons klaar. Er heerst samenhorigheid en een soort van geborgenheid, die ik mij nooit van tevoren had kunnen inbeelden.’’


‘’Ik merk dat mijn studie ontzettend veel bijdraagt aan wat ik in de praktijk doe’’ vertelt Yvonne. ‘’Het geeft mij goede inzichten en ik kan veel informatie uit de lessen en lesboeken halen. Ik volg mijn studie dan ook met héél veel enthousiasme, maak alle opdrachten en probeer er alle tijd aan te besteden die de studie nodig heeft. Soms is dat niet altijd even makkelijk, maar wij geven elkaar de motivatie en steun om door te gaan.’’

STAR Awards
In 2020 werd Yvonne voor haar innovatieve ideeën genomineerd voor de STAR Award 'uitstekend project' van ROC Friese Poort. Zij bracht bij Coloriet veranderingen teweeg ten aanzien van de privacy van de bewoners op kleinschalig wonen. Er zijn beschermkappen op de computers in de huiskamers geplaatst en ze heeft speciale zitjes (zusterhoekjes) gecreëerd op de afdelingen. Hier kunnen in alle rust en privacy de overdracht, het rapporteren en de privé-gesprekken plaatsvinden. Inmiddels zijn er bij diverse groepswoningen pilots gestart.

“Ik krijg zoveel kansen. Ik kijk mijn ogen uit van wat ik meemaak en wat er mogelijk is. Als je je als een doener opstelt, dan kan er veel. Alles ten behoeve van de cliënt; kwaliteit en veiligheid is hierbij zo belangrijk. Ik ben blij dat mijn collega’s het idee omarmen.”

Je begeleid cliënten van alle leeftijden die het niet lukt om zelfstandig te leven. Je helpt bij de medische zorg, persoonlijke verzorging, huishouden en dagbesteding. En je onderneemt activiteiten. Met jouw hulp kunnen mensen zichzelf beter redden.

Je kunt als volwassene bij ons terecht voor verschillende erkende mbo-opleidingen, mbo-certificaten, cursussen, brancheopleidingen en trainingen. Flexibel, waardevol en toekomstgericht beroepsonderwijs dat speciaal is ingericht voor volwassenen.

Ik wil meer informatie
Yvonne Peelen