Een nieuwe uitdaging met het werk-leertraject Metaal om Tafel

Marcel van den Berg is 32 jaar en heeft in 2021 het traject Metaal om Tafel succesvol afgerond. Het bracht hem mooie, nieuwe kansen; een mbo 2 diploma en een baan bij Leenstra B.V. in Drachten als metaalbewerker. En het smaakte naar meer; binnenkort start Marcel met de vervolgopleiding Allround Constructiewerker + Lasdiploma MBO 3 bij ROC Friese Poort Volwassenenonderwijs.

Voordat Marcel via Randstad in contact kwam met het Metaal om Tafel-traject was hij al jarenlang kok in een restaurant. Maar door een paar gebeurtenissen in zijn privé leven was hij toe aan een nieuwe uitdaging. Via Randstad Boost Vakopleidingen kwam hij uit bij het traject Metaal om Tafel.

 

Het is best spannend om de stap te nemen tot omscholing. Maar bij Metaal om Tafel kreeg ik de zekerheid dat ik werk kon combineren met mijn studie”. 

MOT

Metaal om Tafel

In 2019 zijn de drie Friese metaalbedrijven Leenstra B.V, Solidd Steel Structures en JacFriesland BV samen gaan werken met Randstad en ROC Friese Poort Volwassenonderwijs, om een opleidingstraject te starten om werkzoekenden (ook zonder metaalachtergrond) om te scholen naar de metaalsector. Metaal om Tafel is een tweejarig werk- en leertraject waarbij deelnemers zich laten opleiden tot constructiewerkers.

 

 

 

“Door de groeiende personeelstekorten in de metaalindustrie, hebben Randstad Boost Vakopleidingen en Leenstra, Solidd en Wadro de handen ineen geslagen in een uniek opleidingstraject om mensen een kans te geven om zich te laten omscholen richting de metaal en te laten zien wat voor een mooi vak dit is” – Marijke Drenth (Randstad Boost Vakopleidingen)

Een nieuwe stap

Na het afnemen van verschillende toetsen bij Randstad bleek Marcel een geschikte kandidaat te zijn voor Metaal om Tafel. Samen met andere volwassen deelnemers is hij in 2019 gestart aan een tweejarig traject. Eén dag per week les en vier dagen per week werken bij één van de aangesloten metaalbedrijven.

“De kennis die ik op deed in de lesdagen kon ik gelijk toepassen in de praktijk. Ik steek graag mijn handen uit de mouwen. Dit traject was daarom perfect voor mij”.

Christa van der Veer is opleidingsadviseur bij ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen. Haar taak is om mee te denken over de inhoud van scholing die bijdraagt aan het oplossen van spanningen op de regionale arbeidsmarkt.  “Marcel laat zien dat het traject Metaal om Tafel werkt. Opleiden met toekomstperspectief, dankzij een goede samenwerking tussen Randstad Boost Vakopleidingen, de deelnemende bedrijven en ons als opleider. Dat is mooi om te zien!” 

De perfecte match

Het werk- en leer traject Metaal om Tafel is uniek omdat deelnemers elke vier maanden wisselen van werkplek. In korte tijd heeft Marcel bij Solidd Steel Structures, JacFriesland BV en Leenstra B.V. mogen werken. Hierover zegt Marcel: “Hierdoor leer je de specialiteiten van elk bedrijf kennen. Je doet in korte tijd veel kennis en ervaring op in de metaalsector”. Na het afronden van het traject krijgen deelnemers een contract aangeboden bij één van de drie bedrijven. “Omdat ik bij alle drie bedrijven heb gewerkt wist ik zeker: Ik wil bij Leenstra aan het werk. Ik was dan ook heel erg blij toen ze mij een contract aanboden!” benoemt Marcel.

Wil jij je ook laten omscholen in de techniek?

Neem dan contact op met Jantine Konst van Randstad Boost Opleidingen. Zij kan je helpen bij het aanmelden voor het traject Metaal om tafel.

E-mail: Jantine.konst@nl.randstad.nl

Telefoon: 06 13 33 16 07