Terug

Drie maanden collegegeld terug bij afstuderen

dinsdag 19 mei 2020

Zou jij voor de zomer je diploma halen, maar heb je door de coronamaatregelen vertraging opgelopen? Dan kun je wellicht 3 maanden collegegeld terugkrijgen.

Zou jij voor de zomer je diploma halen, maar heb je door de coronamaatregelen vertraging opgelopen? Dan kun je wellicht collegegeld terugkrijgen. Het gaat hierbij om alle studenten die tussen september en eind januari hun mbo-, hbo- of universitaire diploma halen. Wanneer de studenten het geld krijgen is nog onduidelijk. 

Hoeveel geld krijg je terug?

Studenten die tussen september 2020 en eind januari 2021 hun diploma halen, krijgen drie maanden les-, cursus - of collegegeld terug. Voor een BBL-student in het mbo (Beroeps Begeleidende Leerweg) is dat 150 euro, voor een BOL-student in het mbo (Beroeps Opleidende Leerweg) 300 euro. 

Studenten van wie de basis- en aanvullende beurs afloopt in juli, augustus of september krijgen eenmalig financiële compensatie. Voor mbo-studenten met alleen een basisbeurs gaat het om 800 euro. Als zij ook een aanvullende beurs hebben, wordt het 2000 euro.

onderwijs

Bron: NOS