Drachten, Splitting

Op onze duurzame campus in Drachten staan vier gebouwen met elk hun eigen opleidingen. De bus stopt er om de hoek, er is een grote parkeerplaats dus je kunt de campus gemakkelijk bereiken. Op de hele campus vind je plekjes om rustig te studeren of te chillen met je klasgenoten. Ook jij bent hier vast op je plek.

Adres

Splitting 21
9202LC Drachten

Postbus 15
9200 AA Drachten

Openingstijden

Werkdagen 08:00 - 17:00 uur


Diensten

Bushalte voor de deur
Coffee corner
Restaurant KIEM
OntwerpFBRK
Gratis WiFi

Paragrafen

Neem alvast een kijkje in Drachten

In gebouw A vind je Techniek en IT (Informatietechnologie). Deze twee studierichtingen werken nauw samen in verschillende projecten, onder andere met de opleiding Smart Industry.

Gebouw B is een stoer, industrieel gebouw waar je je als Bouw en Infra en Techniek student helemaal thuis voelt.

In gebouw C vind je Pedagogiek en Onderwijs en Zorg en Welzijn. Dit gebouw staat vol praktijklokalen. Bijvoorbeeld met ziekenhuisbedden waar je verpleegtechnische handelingen oefent. Ook is er een keuken waar je leert koken en een groot theaterlokaal met een tribune.

Dan is er nog gebouw D. Hier vind je opleidingen van Economie en Ondernemen, Creatieve Industrie en  Horeca en Hospitality Management. Ook vind je hier het Student Service Centrum, het Startcollege en veel praktijkruimtes om in te werken.

Ontdek Drachten

Bekijk alle jongerenopleidingen in Drachten

Bekijk alle volwassenenopleidingen in Drachten

Creativiteit en lekker eten

Wanneer je de studenten van Drachten hun gang laat gaan, ontstaan de mooiste dingen. Zo is er de creativiteit vanuit de OntwerpFBRK. Met hun fotografen, Av-specialisten, podiumbouwers en mediavormgevers draaien zij zo een festival of expositie in elkaar. Als je iets wilt eten, klop je aan bij studentenrestaurant KIEM. Hier bereiden en serveren studenten Horeca en Hospitality Management de lekkerste gerechten. Bijzonder is ook onze nieuwste opleiding Sustainable Hospitality Management >> https://www.rocfriesepoort.nl/scholieren/richtingen/management-opleidingen-horeca/sustainable-hospitality-management

Praktijklocaties

Onze studenten leren ook op praktijklocaties in Drachten. Zo krijgen studenten Podium- en Evenemententechniek les in Poppodium Iduna. En sommige lessen Economie en Ondernemen zijn in het centrum van Drachten, midden tussen de bedrijven. In 2022 openen wij ook een locatie in ziekenhuis Nij Smellinghe.

Persoonlijke aandacht

Samen zorgen we ervoor dat jij het beste uit jezelf haalt in Drachten. Met een opleiding die past bij wat jij leuk vindt én veel persoonlijke aandacht en begeleiding. We staan voor je klaar. Je bent van harte welkom in Drachten!  

Contactmomenten

Horeca en Hospitality Management

Beleefdag
Drachten, Splitting
VMBO 2, VMBO 3, VMBO 4, HAVO, MBO en HBO
  • Meewerkend horeca ondernemer
Meld je aan

Horeca en Hospitality Management

Beleefdag
Drachten, Splitting
VMBO 2, VMBO 3, VMBO 4, HAVO, MBO en HBO
  • Zelfstandig werkend gastheer/-vrouw
Meld je aan

IT (Informatietechnologie)

Meeloopdag
29 juni 2023 om 14:00
Drachten, Splitting
VMBO 4, HAVO en MBO
  • Allround medewerker IT systems and devices
  • Expert IT systems and devices
  • Software developer
Meld je aan