Doorzetten is ook een vak

Lees waarom Kyra het roer omgooide

Het roer om
Soms zit het leven tegen en is de weg naar een opleiding niet vanzelfsprekend. Onze student Kyra weet er alles van. “Mijn jeugd was allesbehalve makkelijk. Ik heb ook ADHD en PTSS. En dat alles bij elkaar zorgde ervoor dat mijn thuissituatie onhoudbaar werd. Ik vertrok naar Amsterdam, maar dat deed mij ook geen goed. Het werd alleen maar erger. Toen ik uiteindelijk toch weer terugging naar Heerenveen stond ik op een tweesprong. Doorgaan met wat ik deed of het roer omgooien en werken aan een terugkeer naar een ‘normaal’ leven. Ik koos het laatste. Maar dat was niet gemakkelijk."

Gelukkig kwam ik de juiste persoon tegen
Iemand die erin geloofde dat ik weer mee kon draaien in de maatschappij. De hulp, de steun en vele therapieën hebben me geholpen. Op persoonlijk vlak ben ik ontzettend gegroeid. Normale dingen waren voor mij abnormaal. Ik leerde samenwerken, communiceren en hoe ik structuur kan behouden. Daarom hebben mijn begeleiders en ik gekozen voor de reguliere opleiding op het MBO. Ik heb vakkennis opgedaan en ik weet zeker dat vormgeven mijn passie is. Na de opleiding wil ik voor mezelf beginnen met mijn YouTube kanaal.

"Door altijd te blijven vechten, sta ik nu waar ik sta"
Na veel vallen en opstaan, ben ik nu op stage. Bij Schokker Producties heb ik veel materialenkennis opgedaan en geleerd hoe te werken binnen een bedrijf. Dat had ik nog niet eerder meegemaakt. Eindelijk kan ik zeggen dat ik gelukkig ben en weet wat ik wil in mijn leven. Door altijd te blijven vechten, sta ik nu waar ik sta. Hoe klein kansen soms leken, ik heb ze aangegrepen. Met de juiste hulp en ondersteuning, zowel vanuit school als daarbuiten in de zorg, heb ik het gehaald en ga ik een goede toekomst tegemoet. Ik kan nu zeggen: Ik ben een trotse student van ROC Friese Poort.“