Vijf dagen werken twaalf ROC Friese Poort studenten Podium- en Evenemententechniek volwaardig mee aan de Dokkumer Admiraliteitsdagen. Ze leggen kabels, hangen het geluid in en klimmen op steigers om de artiesten mooi uit te lichten. Het onstuimige weer trekt een behoorlijke wissel op het opbouwen, felle zon en regenbuien wisselen elkaar af.

Volwaardige medewerkers
Docent Reitse van der Meulen neemt een kijkje op het festivalterrein. “Onze studenten zijn hier op hun plek,” verklaart van der Meulen. “De organisatie zet ze in als volwaardige medewerkers en maakt echt gebruik van hun kwaliteit. Het zijn geen extra handjes om vrachtwagens te legen. De studenten zijn bezig met hun toekomstige beroep.”

Bedrijfsleven
Met onder andere MOA Producties en RLT Rental kunnen de toekomstige podium- en evenemententechnici goede contacten leggen voor het latere werkveld. “Het lijkt hier wel een grote ROC Friese Poort Reünie,” zegt Reitse. “Er lopen hier veel alumni, leveranciers en stagebedrijven rond, maar ook partners zoals Faber Audiovisuals.”

Faber Audiovisuals
Tijdens de vorige Admiraliteitsdagen is het Faber traject ontstaan. ROC Friese Poort en Faber Audiovisuals bieden een verkorte opleiding tot podium- en evenemententechnicus aan. Studenten kunnen in plaats van in drie jaar, in twee jaar tijd een diploma Podium-en Evenemententechnicus (niveau vier) halen. Studenten gaan 1 jaar naar school in Drachten en leren 1 jaar in de praktijk bij Faber Audiovisuals. De eerste klas is in september gestart.

De organisatie van het nautische festival zorgt goed voor haar vakkrachten. De studenten van ROC Friese Poort krijgen eten en een gratis slaapplaats op een camping in Dokkum. Axel, een van de studenten, laat Reitse een filmpje zien van een nachtelijke zwempartij. “Stuur alles maar naar me door. Altijd handig tijdens de diplomering van deze student,” knipoogt van der Meulen.

In de steigers Op het hoofdpodium

Drie studenten