Djoke Rispens

Docent Djoke aan het woord

Twaalf jaar geleden trok ik, Djoke Rispens, docent ROC Friese Poort, de stoute schoenen aan. Ik combineerde mijn baan bij de verzekeraar met lesgeven bij ROC Friese Poort. In 2009 haalde ik als zij-instromer mijn onderwijsbevoegdheid en maakte ik de volledige overstap naar het onderwijs.

In het begin dat ik lesgaf was er bij de Wft-examens een laag slagingspercentage. Ik merkte dat de Wft-examens lastig te halen zijn voor mensen die niet bekend zijn met deze manier van examineren. Zelfs met ruime ervaring en kennis van wet-en regelgeving van de financiële dienstverlening. Het zat hem vooral in het leren begrijpen van hoe en waarom van alle regelgeving en het aanleren van vaardigheden. Daarom ben ik gestart met de examentraining Wft. Tijdens deze examentraining krijgen studenten eerst lessen over de examenstof en wordt daarna het Wft-examen afgenomen. Veilig in een trainingsomgeving. Om daarmee straks met het examen op zak én met vertrouwen aan het werk te gaan.

Ondertussen heb ik al 6 Wtf-diploma’s op zak. Ik geef geen les wanneer ik zelf niet met de billen bloot ben geweest. Ook geef ik les op NHLStenden en ben ik meerdere keren afgereisd naar de CDFC om mee te denken over vraagstellingen bij de examens. Dit allemaal om veel te weten over hoe en waarom, zodat ik studenten verder kan helpen. Tot nu toe met zeer succesvolle resultaten. De studenten gaan dankzij deze examentraining met vertrouwen het Wft-examen tegemoet.

Djoke Ripsens; ‘’ Hoe ik les geef? Enthousiast, want ik vind het leuk. Mijn lessen bestaan uit luisteren, zelf doen en ervaren. De theorie vermeng ik met levende voorbeelden uit mijn tijd bij de tussenpersoon en verzekeraar, maar zeker ook uit mijn eigen leven. Door mijn leeftijd heb ik al veel financiële dienstverlening mogen ervaren en ben ik ervaringsdeskundig wat betreft het afsluiten van vele producten. ‘’
Djoke Rispens