Direct aan de slag na de installatiecursus Takomst yn Tûke Technyk

De 8-weekse installatiecursus Takomst yn Tûke Technyk stoomt zij-instromers klaar voor de arbeidsmarkt. Daar zitten ze te springen om nieuwe medewerkers. De deelnemers kunnen na de stoomcursus met een baangarantie snel aan de slag. 

William en Edwin volgden de 8-weekse installatiecursus. William is na de cursus gelijk aan de slag gegaan bij Koninklijke Damstra Installatietechniek en Edwin is net begonnen in de inmiddels vijfde groep Takomst yn Tûke Technyk.

De Friese installatiebedrijven Pranger-Rosier Installaties, Koninklijke Damstra Installatietechniek, Lodema Elektrotechniek, ITBB en van der Weerd hebben vanwege de krapte op de arbeidsmarkt hun krachten gebundeld om vakmannen- en vrouwen op te leiden op het gebied van basis W-installatietechniek en Basis Elektrotechniek. Dit doen ze samen met SPT Noord, WIJ-techniek en ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen. Deelnemers worden in korte tijd omgeschoold naar de installatietechniek met baangarantie.

 “Na een spoedcursus van 8 weken ben ik aan de slag gegaan bij Koninklijke Damstra Installatietechniek. Inmiddels werk ik er nu 2 jaar als BBL-er en heb ik zicht op een vast contract. Ik ben blij dat ik de stap heb genomen om mij te laten omscholen”. - William

Edwin is één van de deelnemers van de 5e groep van Takomst yn Tûke Technyk. Voorheen was hij werkzaam als kok. Hij maakte lange dagen en had onregelmatige werktijden. Hier was hij klaar mee en ging op zoek naar iets anders. Na het maken van een beroepskeuzetest bleek dat Techniek op 1 stond. Daarna was de stap naar deze sector snel gemaakt.

Edwin is in maart 2022 begonnen met de cursus. In dezelfde week kon hij gelijk aan de slag bij Koninklijke Damstra Installatiegroep. Hier heeft hij buizen aangelegd voor een alarm met luidsprekers en ringleidingen gebeugeld voor warm water. Kortom: Edwin verveelt zich niet. Hij leert veel in korte tijd. Na 8 weken heeft hij een diploma basis W-installatietechniek en Basis Elektrotechniek op zak. En de garantie op een baan bij één van de aangesloten Friese installatiebedrijven.

Wil jij ook aan de slag in de installatietechniek met baangarantie bij een Fries Installatiebedrijf? Neem dan contact op met Callista de Vrij (SPT Noord). Stuur een mail naar c.devrij@spt-noord.nl of bel naar 06 31 77 96 50.