Terug

‘De grafische kennis vanuit het mbo helpt mij iedere dag’

dinsdag 02 februari 2021

#FP-Stories aan het woord is alumnus Reitse Put. 

Aangezien Open Dagen dit jaar niet haalbaar zijn, organiseert ROC Friese Poort online studiekeuzeweken. Voor deze online voorlichtingen en die van november hadden we webinars nodig. Wijzijnbroodnodig is gevraagd om de webinars te maken. Alumnus Reitse Put van broodnodig vertelt hoe dat in z’n werk ging.

Nostalgie
Reitse Put had een nostalgisch gevoel toen hij terugkwam bij ROC Friese Poort. “Mooi om de locaties even te zien maar vooral ook mooi om te zien wat er allemaal veranderd is! Daarnaast was het leuk om bij te praten met een paar oud-docenten van mij. Altijd interessant om te horen waar ze mee bezig zijn en hoe de opleidingen zich ontwikkelen,” vertelt Reitse.

Grafische kennis
Reitse studeerde Grafimedia toen hij op ROC Friese Poort zat. Daar leerde hij verschillende vaardigheden die hem later geholpen hebben op het HBO. “Vooral de werkwijze, de vaardigheden (bijvoorbeeld in verschillende software programma’s) en de grafische kennis vanuit het MBO helpen mij vandaag de dag nog steeds in mijn werk. In video zit namelijk ook veel vormgeving én je maakt gebruik van verschillende softwareprogramma's,” aldus de videomaker.

Reitse Put

Webinars
Reitse vertelt enthousiast hoe het was om de webinars te maken en hoe dat verliep. “Het begint altijd met een vraag of een wens van de klant. Vervolgens kijken we samen wat er nodig is en waar de doelgroep behoefte aan heeft. Als dat besloten is kijken wij hoe we daar invulling aan geven. Als het concept er eenmaal staat, is het tijd om te gaan filmen. Dit is altijd een hoop geregel maar dat zorgt er ook voor dat de video’s van hoge kwaliteit zijn.”

Samenwerking
“De samenwerking met ROC Friese Poort loopt altijd goed, het team staat open voor nieuwe ideeën waardoor wij goed met het team kunnen sparren. Daardoor kunnen we niet alleen snel handelen maar ook unieke video content maken! Met ieder z’n eigen kennis komen we altijd tot een mooi eind resultaat,” vertelt Reitse trots.

Reitse Put 2