"De combinatie van creativiteit en plannen vind ik erg leuk!"

Een studie kiezen die uiteindelijk niet helemaal bij je past, kan iedereen gebeuren. Zo koos Megan voor de opleiding Onderwijsassistent, maar kwam ze er na een jaar achter dat het niet was wat ze wilde doen. Nu volgt ze de opleiding Medewerker Evenementorganisatie. Het eerste jaar doet ze versneld, zodat ze nog steeds binnen drie jaar klaar is!

Sinds dit jaar is de opleiding Marketing, Communicatie en Evenementen opgesplitst. De Evenementen tak gaat z’n eigen weg in de vorm van de opleiding Medewerker Evenementenorganisatie. Een nieuwe opleiding dus, maar ook weer niet helemaal nieuw. Hoe dat zit, bespreken we met Megan Ensing – één van de studenten - en Vincent de Waal – docent.  

Voordat Megan begon aan de opleiding Medewerker Evenementorganisatie, deed ze de opleiding Onderwijsassistent, ook bij ROC Friese Poort. Op het vmbo vond ze creatief bezig zijn altijd al leuk, en dit aspect leek haar ook bij de opleiding Onderwijsassistent ook heel leuk. “Het creatieve van de opleiding sprak me heel erg aan, alleen het stagelopen viel me tegen. Ik zag mezelf dat niet voor altijd doen. Na veel nadenken en overleggen met mijn ouders, heb ik toen gekozen om te stoppen met de opleiding.” aldus Megan. “Ik heb toen veel andere opleidingen bekeken en veel gelezen en opgezocht. Uiteindelijk kwam ik uit bij Evenementorganisatie. In dit beroep moet je ook creatief zijn en de leiding durven en kunnen nemen. Beide dingen passen heel erg bij mij. Ook plannen vind ik heel leuk, dus toen heb ik me uiteindelijk ingeschreven! Ik heb er niet voor gekozen om mee te lopen, maar die mogelijkheid is er binnen de Friese Poort wel.” 

Versnelde route 

Omdat Megan de basisvakken – Nederlands, Engels en rekenen – bij de opleiding Onderwijsassistent al had gehaald, doet ze het eerste jaar van Evenementenorganisatie versneld. Het eerste jaar doet ze namelijk in 10 weken, en daarna stroomt ze door naar het tweede jaar. “Op die manier ben ik wel gewoon na drie jaar mbo klaar.”  

 

Toekomst van de opleiding

Hoe ziet de opleiding er verder uit? Vincent, docent, vertelt: “De studenten zijn afgelopen september gestart en de eerste twee periodes lopen nog gelijk aan de opleiding Marketing & Communicatie Specialist. Er zit namelijk een deel overlap in die twee opleidingen. Daarna zullen beide opleidingen steeds meer van elkaar gaan verschillen. We zijn vooral aan het kijken wat leuk en leerzaam is. Er zijn enorm veel mogelijkheden en door mijn jarenlange ervaring in de culturele sector, heb ik een groot netwerk opgebouwd.

We gaan de komende tijd bezig met het invullen van het curriculum, dat wil zeggen dat we gaan kijken welke vakken we gaan geven en wanneer en hoe we stages en projecten gaan plannen. We willen namelijk de student de kans bieden om niet alleen bij een festival achter de schermen te kijken, maar ook bij bijvoorbeeld een sportwedstrijd, of een vakbeurs.

Verder beschikt ROC Friese Poort over Projectbureau LINK. Met het projectbureau kunnen we voor zowel interne events van de Friese Poort ook voor kleinschalige events in de regio een rol gaan spelen en ondersteunen in de organisatie."

  

Ouderavond 

Megan: “In de eerste periode van de opleiding hebben we een ouderavond georganiseerd. Op deze avond konden onze ouders kennismaken met de opleiding en natuurlijk met de klas. We hebben video’s gemaakt van de gebouwen waar we zitten, uitnodigingen gemaakt, vacatures geschreven en alle klasgenoten geïnterviewd en gefotografeerd. Als studenten Evenementorganisatie hebben we dit natuurlijk allemaal van A tot Z zelf georganiseerd. Het was een topavond!” 

 

Studeren bij ROC Friese Poort 

Op de vraag wat nou het leukste is aan studeren bij ROC Friese Poort, antwoord Megan: “De docenten zijn heel open en toegankelijk. Dat vind ik heel fijn! Ook het zelfstandig werken bevalt me heel goed. Maar heb je een keer hulp of begeleiding nodig, dan staan de docenten en je slb’er altijd voor je klaar. Ze zijn er als je ze nodig hebt.”  

Toekomst

Wat Megan na deze opleiding het liefst gaat doen? “Ik wil eerst graag ervaring opdoen bij een evenementenbureau, maar uiteindelijk wil toch wel iets voor mezelf beginnen en mijn eigen ding doen.”

Lijkt het jou nou ook leuk om de opleiding Medewerker Evenementenorganisatie te doen? Hier vind je meer informatie!