Daniëlle Riemersma

“Ik vind de zorg heel leuk en weet zeker dat ik daarin wil werken." 

Daniëlle Riemersma, student Doktersassistent
Actie? Daniëlle Riemersma houdt ervan! Naast haar opleiding voor doktersassistente is ze fanatiek korfbalster én doet ze mee aan Missverkiezingen. In mei 2019 veroverde ze de titel The Miss Globe Netherlands, waarvoor ze in oktober afreist naar Albanië.
 Daniëlle zit in het tweede jaar van de opleiding Doktersassistent en loopt op dit moment stage bij het MCL, op de poli Interne Geneeskunde.

Ze vertelt: “Ik vind de zorg heel leuk en weet zeker dat ik daarin wil werken. Het contact met de mensen is leuk en het is fijn als je er voor mensen kunt zijn als ze je nodig hebben. Als doktersassistente heb je te maken met de medische en de administratieve kant, dat vind ik afwisselend. Maar misschien ga ik ook nog wel een andere kant op in de zorg, want het lijkt me vooral heel mooi om ambulanceverpleegkundige te zijn. Daar heb je actie, er is altijd wat te beleven en je bent er als eerste bij. Ik ben nieuwsgierig, dus dat past wel bij mij.”

Zelfstandig
Die behoefte aan avontuur komt ook terug in de Missverkiezingen waaraan Daniëlle meedoet. “Ik heb aan drie verkiezingen meegedaan en de laatste – The Miss Globe Netherlands - heb ik gewonnen. Voor de verkiezing ga je een heel traject in met fotoshoots, catwalk training, bootcamps enzovoort. Het is heel gezellig met al die meiden, je rolt echt een familie in. En je leert er enorm veel van. Ik kan mezelf nu veel beter presenteren en ben veel zelfstandiger en zelfverzekerder geworden.”

Goed doel
De verkiezing van The Miss Globe Netherlands vroeg een speciale voorbereiding van de Missen. Daniëlle: “Je moest je talenten op de kaart zetten, daarvoor heb ik een filmpje over korfbal gemaakt. Daarnaast moest je je inzetten voor een goed doel. Daarover hoefde ik geen moment na te denken, dat werd de Hartstichting, want ik ben zelf geboren met een hartafwijking. Gelukkig is het niet levensbedreigend. Ik moet alleen goed opletten dat ik gezond leef, maar dat vind ik sowieso al belangrijk. Ik ging helemaal voor dit goede doel en heb van alles georganiseerd om geld in te zamelen. Dit ging zo goed, dat ik hoopte op de subtitel Miss Goodwill Ambassador. Maar toen we tijdens de uitslag op het podium stonden, zat ik opeens bij de laatste drie voor de hoofdtitel en even later had ik gewonnen! Ik stond te klappertanden van de zenuwen en had het echt totaal niet zien aankomen. Dat moment was echt fantastisch!”

Albanië
In oktober gaat Danielle voor 2,5 week naar Albanië voor de verkiezing van The Miss Globe 2019. “Hier komen meiden uit de hele wereld samen. We gaan Albanië zien, interviews geven, fotoshoots doen, noem maar op. Ik heb er echt enorm veel zin in.” En school? “Ja, dat dacht ik zelf ook meteen. Maar toen ik het vertelde, was iedereen superblij voor me. We hebben een beetje geschoven met de vrije weken, zodat ik toch alle stageweken kan volmaken. Het is fijn dat iedereen zo flexibel is.”

Hoe ziet Daniëlle de toekomst? “Ik vind de Missverkiezingen heel leuk en als het op mijn pad komt, wil ik wel weer meedoen. Maar voor de toekomst zie ik mezelf op dit moment het liefst op de ambulance. Het kan nog alle kanten opgaan!”