Onze Corona maatregelen

Corona roept vragen op bij (aankomende) studenten, ouder(s)/verzorger(s), medewerkers, bpv-bedrijven en andere betrokkenen over maatregelen bij ROC Friese Poort. We hebben daarom alle belangrijke informatie op een rij gezet. 

LAATSTE NIEUWS

Het nieuwe schooljaar is van start. Het kabinet heeft besloten dat de mbo-scholen weer volledig open mogen en we geen 1,5 meter afstand meer hoeven te houden. Daar zijn wij erg blij mee. Want dat betekent dat we onze studenten weer vaker op school mogen ontvangen en zij weer zoveel mogelijk lessen op locatie kunnen volgen.

Maar om dit veilig te organiseren, heeft het kabinet voor de scholen een aantal extra maatregelen afgekondigd:

 • Mondkapjes
  Het dragen van een mondkapje is verplicht, wanneer men door de gangen van onze gebouwen loopt of in de kantine is. Zonder mondkapje heeft men geen toegang tot onze gebouwen.
 • Kantines
  In de kantines kan eten en drinken worden afgehaald en er is een beperkt aantal zitplaatsen.
 • Zelftesten
  Wij verzoeken medewerkers en studenten om – voordat men de eerste keer op school komt – een zelftest te doen, ook als men geen klachten heeft en/of al volledig is gevaccineerd. Ook daarna is het belangrijk dat men zich twee keer per week preventief test met een zelftest. Deze gratis zelftesten liggen bij de receptie van de schoollocaties of zijn te bestellen via www.zelftestonderwijs.nlIndien de zelftest positief is, dan moet een testafspraak worden gemaakt bij de GGD.
 • Thuisblijven bij klachten en testen
  Bij klachten die mogelijk te maken hebben met het coronavirus, moet men thuisblijven, zich laten testen door de GGD en zich houden aan de quarantaineregels. Meer informatie hierover is te vinden via de quarantainecheck van de Rijksoverheid. 
 • Besmetting in een groep
  Bij een besmetting in een groep, volgen we de richtlijnen van het RIVM. Dit betekent in zo’n geval dat studenten die immuun/beschermd zijn op school kunnen komen. Studenten die niet-immuun/niet-beschermd zijn, gaan in quarantaine. Dit is een eigen verantwoordelijkheid aangezien wij niet kunnen en zullen controleren wie gevaccineerd is en wie niet. Voor de groep die in quarantaine moet, bieden we indien mogelijk de lessen online aan.
  In de komende week is een beslisboom van de GGD Fryslân beschikbaar op www.rocfriesepoort.nl/corona. Daarin staat alle actuele informatie op een rij. We willen nogmaals benadrukken dat van een coronabesmetting ‘pas’ sprake is, als dit door een officiële test bij de GGD is vastgesteld.
 • Overige maatregelen
  • Regelmatig handen wassen en niezen of hoesten in de elleboog.
  • Er is voldoende desinfectiemiddel en er wordt regelmatig schoongemaakt.
  • De lokalen worden goed geventileerd en de kwaliteit van de lucht wordt regelmatig gecontroleerd.

Vaccinatie
ROC Friese Poort faciliteert de GGD Fryslân om studenten en medewerkers die dat willen, te vaccineren op onze locaties in Friesland. Studenten en medewerkers die meer willen weten over vaccinaties, kunnen een voorlichting van de GGD bijwonen. Voor beide geldt dat het geheel op vrijwillige basis is. Voor de vestiging Emmeloord/Urk zijn we nog in gesprek met de GGD Flevoland.
 

Meer informatie of vragen?
Via de opleiding krijgen de studenten, waar nodig, specifiekere informatie. Zijn er desondanks nog vragen? Neem dan contact op met de studieloopbaanbegeleider (SLB’er).