Corona Q&A

De verspreiding van het coronavirus roept vragen op bij (aankomende) studenten, ouder(s)/verzorger(s), medewerkers, bpv-bedrijven en andere betrokkenen over maatregelen bij ROC Friese Poort. We hebben daarom alle belangrijke informatie op een rij gezet. 

LAATSTE NIEUWS

Veiligheid voorop, mondkapjes op!
Het aantal besmettingen neemt snel toe. Het risiconiveau van zowel de provincie Flevoland als Fryslân is gewijzigd van ‘waakzaam’ naar ‘zorgelijk’.

We stellen de veiligheid van onze studenten en collega’s voorop en willen er alles aan doen om schoolsluiting te voorkomen. Daarom stellen we vanaf maandag 5 oktober in de verkeersgebieden in onze school het dragen van een mondkapje verplicht. Tijdens de lessen hoef je geen mondkapje te dragen, met uitzondering van de praktijklessen van contactberoepen en praktijklessen waar de 1,5 meter niet structureel in acht kan worden genomen. Deze verplichting geldt vooralsnog tot 1 november 2020.

Laten we elkaars mening respecteren, maar ook solidair zijn: we doen dit voor elkaar.

Ziekteregistratie
Wanneer een student zich afwezig meldt in verband met coronaverschijnselen of omdat hij/zij in quarantaine moet, dan verzoeken we nadrukkelijk om dit aan de telefoniste of SLB’er door te geven. Dat geldt voor een afwezigheidsmelding via EduArte. Daar kan worden aangevinkt wat van toepassing is. 

Hoe te handelen bij coronaverschijnselen, testen en quarantaine?
Heeft een student of medewerker corona-gerelateerde klachten als verkoudheid, hoesten en/of koorts? Dan moet hij/zij thuisblijven en zich zo spoedig mogelijk laat testen. Wanneer blijkt dat er sprake is van corona, dan geeft de GGD advies over hoe verder te handelen. 


In welke situaties is het toegestaan om naar school/werk te gaan?
We merken dat er veel vragen zijn hoe te handelen bij coronaverschijnselen. In welke situaties is het toegestaan om naar het werk/school te gaan en wanneer mag dat niet. Daarvoor is een zogenaamde beslisboom opgesteld. 
Bekijk de beslisboom

Ventilatie  
Goede ventilatie verkleint verspreiding van het coronavirus. Daarom staan de deuren en ramen van iedere ruimte tijdens de les altijd open en staat het ventilatiesysteem aan  op de maximale capaciteit. De conciërges zullen regelmatig de luchtkwaliteit meten.    

  

We hebben hieronder de veelgestelde vragen en antwoorden per onderwerp voor je op een rijtje gezet. Deze informatie wordt steeds geactualiseerd als daar aanleiding voor is. Bijvoorbeeld als het RIVM of het ministerie van OCW richtlijnen aanpassen of aanscherpen. 

Hoe te handelen bij coronaverschijnselen, testen en quarantaine?

>> Klik hier voor ons corona protocol

Van jongeren is inmiddels bekend dat ze een belangrijke besmettingsbron kunnen zijn. Het is van belang daarom dat we ons allemaal op ROC Friese Poort aan de basisregels houden:  

  • Houd 1,5 meter afstand  
  • Blijf bij klachten thuis  
  • Schud geen handen  
  • Nies in je elleboog  
  • Was vaak je handen  
  • Werk zoveel mogelijk thuis  
  • Vermijd drukte  
  • Blijf thuis bij klachten als verkoudheid, koorts, plotseling verlies van smaak en laat je zo snel mogelijk testen.  

Heb je vragen? Dan kun je ons bellen 0900 - 8 996 996 of mailen info@rocfriesepoort.nl