Beleefdagen Bouw en Infra (Sneek)

Tijdens een Beleefdag kun je kennismaken met onze school en je oriënteren op een mbo-opleiding binnen Bouw en Infra. Docenten en studenten vertellen over de gekozen studierichting, het mbo en studeren bij ROC Friese Poort. Bovendien maak je een paar opdrachten waardoor je een beeld krijgt van waar het in de opleiding om draait. Voor zo’n dag/middag kun je je nu aanmelden.

Middenkaderfunctionaris

Je maakt tekeningen, constructieberekeningen, bestekken, begrotingen, offertes en planningen en houdt je bezig met vergunningen, uitvoeringsaspecten, ontwerpen. Daarnaast adviseer je de klant. De voorbereiding en de uitvoering zijn een belangrijk onderdeel van je takenpakket. Je kunt gaan werken bij aannemersbedrijven, ingenieurs-, bouw-onderhouds-, ontwerp- en bouwfysische bureaus, gemeentelijke diensten of de Rijksoverheid. 

(Allround)timmerman/metselaar/service medewerker gebouwen (smg)

Timmerlieden en metselaars werken in de sector burger- en utiliteitsbouw en zijn op verschillende locaties werkzaam. Dat kan zijn op grote nieuwbouwprojecten, kleinschalige nieuwbouw of verbouw/renovatie. Ze werken bij kleine, middelgrote of grote bouwbedrijven. De werkzaamheden bestaan uit het bouwen van en aan een project. De echte productie dus! Het lezen van tekeningen, deze gegevens vertalen en het omgaan met de meetinstrumenten zijn belangrijke elementen. Je kunt bijvoorbeeld als zzp-er (zelfstandige) of in loondienst bij een aannemersbedrijf werken binnen de nieuwbouw, op de bouw- en werkplaats of in de restauratiesector. Als smg werk je aan gebouwonderdelen en installaties van woningen en bedrijven. Je zorgt ervoor dat installaties goed werken. Daarnaast houd je je bezig met allerhande werkzaamheden als metsel-, tegel, stuc- en schilderwerk.

(Allround) meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer

Je werkt met hout en plaatmateriaal. Hiervan maak je meubelstukken of onderdelen van meubels die vervolgens op maat in het werk worden geplaatst. Er wordt veel met machines gewerkt met gebruik van handgereedschap voor de fijne(re) details. Het is nodig dat je de eigenschappen van verschillende materialen leert kennen. Je kunt bijvoorbeeld gaan werken in een meubelmakerij of bij een bedrijf dat (scheeps)interieuren ontwerpt en maakt.

Meld je aan voor:

09 dec

Sneek, Harste

Richting
Bouw en Infra

Doelgroep
Jongeren

VMBO 4

Aanmelden
14 dec

Sneek, Harste

Richting
Bouw en Infra

Opleiding
Allround meubelmaker/(scheeps)interieurbouwer

Doelgroep
Jongeren

VMBO 4

Aanmelden