Terug

Per september 2019: Constructie- en plaattechnoloog mbo niveau 4

donderdag 08 november 2018

ROC Friese Poort start in september 2019 met de mbo-opleiding Constructie- en plaattechnoloog niveau 4 BBL. Deze opleiding gaat verder waar de opleidingen allround constructiewerker, allround plaatwerk en allround lasser ophouden.

ROC Friese Poort start in september 2019 met de mbo-opleiding Constructie- en plaattechnoloog niveau 4 BBL. Deze opleiding gaat verder waar de opleidingen allround constructiewerker, allround plaatwerk en allround lasser ophouden.

Heb jij of heeft één van je medewerkers een opleiding allround constructiewerker of allround plaatwerker afgerond? Deze opleiding zorgt voor verdieping waarbij meer geleerd wordt over de diverse machines, materialeneigenschappen en men wordt opgeleid tot specialist op de werkvloer, waarbij gedacht kan worden aan functies zoals werkvoorbereider, bedrijfsleider, afdelingschef en ontwerper.

Als constructie- en plaattechnoloog werk je net zoveel met je handen als met je hoofd. Veiligheid is belangrijk, zeker als men met machines werkt zoals laser-, plasma- of waterstraalsnijmachines, kant- en zetbanken en profielbuigmachines. Door middel van methodisch ontwerpen wordt inzicht verkregen in verbetertrajecten die binnen een bedrijf kunnen worden uitgevoerd. Gastlessen vanuit het bedrijfsleven worden gegeven over de manier waarop zij met de nieuwste technieken werken en hun visie op de toekomst van de techniek.

Verder wordt er verdiept in het investeren in nieuwe machines en technieken en aanschaftrajecten worden bekeken vanuit verschillende invalshoeken, zodat een gedegen investeringsplan opgesteld kan worden. Naast het technisch tekenen in Solidworks komen ook de diverse leanmethoden aan bod die gebruikelijk zijn binnen het bedrijfsleven. Daarnaast worden lessen gegeven over een aantal moderne verbindings- en nabewerkingstechnieken, zoals bijvoorbeeld de lasrobot, laserlassen, OPD-lassen en lijmen.

Het is mogelijk om door te stromen naar een opleiding op hbo-niveau. De constructie- en plaattechnoloog levert vakwerk af, alles even precies. Een verantwoordelijke functie als gespecialiseerd technoloog in de metaal-branche.

De volledige BBL- opleiding tot constructie- en plaattechnoloog niveau 4 bieden wij aan in twee jaar waarbij naast de vakspecifieke lesstof ook de algemeen vormende vakken als Nederlands, Engels en rekenen worden gegeven.

Informatiebijeenkomst bedrijven
Wij nodigen u en uw collega’s hierbij van harte uit voor een bijeenkomst op dinsdag 21 mei 2019 op onze vestiging ROC Friese Poort, Splitting 21-23 in Drachten.

Tijdens deze vrijblijvende bijeenkomst informeren wij u graag over de inhoud van de opleiding. Wij gaan tijdens de bijeenkomst graag met u in gesprek en zijn erg benieuwd naar uw mening en eventuele (branche specifieke) wensen aangaande de inhoud van de opleiding. Met uw input kunnen we de opleiding goed laten aansluiten op uw scholingsbehoefte en de vraag uit de markt.

Meer info