Traject, Advies en Begeleiding

ROC Friese Poort heeft in elke vestiging een bureau waar je terecht kunt voor vragen over je opleiding en extra ondersteuning bij je opleiding: Bureau TAB. TAB staat voor Traject, Advies en Begeleiding. Het kiezen van de juiste opleiding en een goed verloop van je opleiding vinden wij ontzettend belangrijk. Daarom hebben wij in elke vestiging een Bureau TAB. Op de vestiging in Drachten hebben wij een Student Succes Centrum (SSC).

Wanneer kun je bij Bureau TAB/SSC terecht?
Ben je op zoek naar een opleiding maar kan je geen keuze maken? Twijfel je of je de juiste opleiding hebt gekozen of zit je niet lekker in je vel vanwege privé omstandigheden? Ben je dyslectisch en wil je hierbij ondersteuning of een dyslexiepasje? Dan kunnen Bureau TAB en het SCC misschien iets voor je betekenen. Maar ook een chronische ziekte of sporten op topniveau kunnen een aanleiding zijn voor extra begeleiding. Samen met je studieloopbaanbegeleider en een medewerker van Bureau TAB of het SSC ga je op zoek naar een oplossing die bij jou past. Bij Bureau TAB en het SSC kun je een aantal gesprekken voeren, een training volgen of een doorverwijzing krijgen. We zoeken samen met jou naar de juiste manier om je te helpen en te begeleiden. Het doel is om te zorgen dat jij met plezier en succes een opleiding volgt en afrondt die bij je past.

Zijn er kosten verbonden aan Bureau TAB of het SSC?
Voor studenten van ROC Friese Poort zijn de diensten van Bureau TAB of SSC gratis. Indien je (nog) geen student bent kun je tegen betaling gebruik maken van deze diensten.

Contactgegevens per vestiging
Heb je vragen over de diensten van Bureau TAB, het SSC of wil je graag gebruik maken van deze diensten? Neem dan contact met je studieloopbaanbegeleider of mail naar de opleidingsmanager van Bureau TAB op jouw vestiging. Je bent altijd welkom bij Bureau TAB en het SSC.

Leeuwarden en Dokkum

Wil je in contact komen met Bureau TAB in Leeuwarden en Dokkum? Neem dan contact op met Minke van der Meulen: mvdmeulen@rocfriesepoort.nl of telefonisch via 058 265 52 00. 

Drachten

Wil je in contact komen met het Student Succes Centrum in Drachten? Neem dan contact op met Paul de Jong: pdejong@rocfriesepoort.nl of telefonisch via: 0512 76 77 00
 

Emmeloord en Urk

Wil je in contact komen met Bureau TAB in Emmeloord en op Urk? Neem dan contact op met Tom Giesen: thgiesen@rocfriesepoort.nl of telefonisch via 0527 63 48 00. 

Sneek

Wil je in contact komen met Bureau TAB in Sneek Neem dan contact op met Ans Bakker: ahbakker@rocfriesepoort.nl of telefonisch via: 0515 48 1600