Terug

Bevrijdingsdag 2019: spetterende optredens, filosofie en fotografie!

dinsdag 23 april 2019

‘In vrijheid kiezen’. Dat is dit jaar het thema van het Bevrijdingsfestival 2019. Voor onze studenten niet zomaar een leus. We zijn bijzonder betrokken bij het Bevrijdingsfestival en vinden het belangrijk dat onze studenten stilstaan bij de achterliggende gedachte van Bevrijdingsdag. Een moment waarop we met zijn allen stilstaan bij de vrijheid en ook onvrijheid in deze wereld.

Bevrijdingsdag 2019

Op 18 april hadden we het bevrijdingsontbijt met studenten in Emmeloord. Ons eigen ROC Friese Poort Stage staat dit jaar weer op het Bevrijdingsfestival Fryslân. Net zoals het foto- en videoproject Portretje Vrijheid. En studenten uit Emmeloord werkten mee in de redactie van het magazine “4 free”! Een landelijk magazine dat het nationaal Comité 4 en 5 mei speciaal voor studenten in het mbo uitgeeft.

ROC Friese Poort Stage Bevrijdingsfestival Fryslân

Het ROC Friese Poort Stage is weer helemaal geregeld door studenten Podium en Evenemententechniek en Art en Design van ROC Friese Poort. Het licht en geluid, de aankleding en programmering. Een héle dikke pluim daarvoor! Met spetterende optredens van de Big Band Drachten, Feral Tides en Broken Brass Ensemble. Filosoof Lammert Kamphuis geeft een inspirerende interactieve talk over Vrijheid. En je kunt een festivalkrukje pimpen met jouw vrijheidsboodschap. Kom je ook?

Check het programma

Portretje Vrijheid

ROC Friese Poort, Bevrijdingsfestival Fryslân en het Fries Verzetsmuseum geven samen het thema Vrijheid een gezicht! Studenten Fotografie, AV-specialist en Mediaredactiemedewerker van ROC Friese Poort in Drachten hebben portretten, interviews en foto’s gemaakt met het thema Vrijheid. De studenten krijgen compleet de vrije hand op eigen, creatieve manier invulling te geven aan hun portret. En dat is ze wel toevertrouwd! De resultaten van 2019 en de voorgaande edities (2017 en 2018), worden in een tentoonstelling op het festivalterrein getoond. Kijk ook op ons YouTube-kanaal.