Beleefdagen

Beleefdagen

Wij helpen je graag de juiste opleiding te kiezen.

Wij helpen je graag de juiste opleiding te kiezen. Daarom organiseren we speciaal voor jou Beleefdagen. Je kunt deelnemen aan een sectororiëntatie-dag of doe-dag in het tweede en derde jaar van het vmbo. In het vierde jaar van het vmbo of havo kun je een dag met de opleiding van jouw keuze meelopen. Aanmelden voor Beleefdagen is gesloten. In het nieuwe schooljaar (2019 - 2020) kun jij je opnieuw aanmelden voor een Beleefdag. 

Vierdejaars vmbo'ers en mbo'ers
Meeloopdagen

Loop een dag mee met een opleiding bij ROC Friese Poort. Tijdens de meeloopdag ervaar je hoe het er bij de opleiding aan toe gaat. Je krijgt een goed beeld van de opleiding, je toekomstige beroep en de school. Meelopen kan van eind oktober tot begin april.

Derdejaars vmbo'ers
Doe-dagen

In het derde jaar van het vmbo heb je misschien al een idee welke vervolgopleiding voor jou interessant is. Tijdens een Doe-dag maak je kennis met de verschillende mbo-opleidingen die ROC Friese Poort aanbiedt. Ook kun je alvast even sfeer proeven in de school. Wil je naar een doe-dag in Drachten, Dokkum, Emmeloord, Leeuwarden of op Urk dan verloopt aanmelding via je decaan. 
 

Tweedejaars vmbo'ers
Sectororiëntatie dagen

In het tweede jaar van het vmbo heb je misschien al wel een idee welke richting je op wilt, maar welke opleidingen daarbij horen? Geen idee! Tijdens de Sectororiëntatiedagen maak je kennis met de verschillende mbo-opleidingen die ROC Friese Poort aanbiedt. Ook kun je alvast even sfeer proeven in de school.