Beleefdagen

Wij helpen je graag de juiste opleiding te kiezen.

Helaas kunnen ook de Beleefdagen tot en met de kerstvakantie niet op onze vestigingen plaatsvinden. 

Als wij weer Beleefdagen gaan organiseren, laten we dat aan jouw decaan en mentor weten. Je kunt je dan via onze website inschrijven voor een Beleefdag op een van onze vestigingen. Houd onze website en social media in de gaten voor de actuele informatie. Zo ben jij als eerste op de hoogte van onze activiteiten! 

Hieronder vind je een overzicht van Beleefdagen die ROC Friese Poort organiseert. Welk moment voor jou geschikt is, hangt af van je huidige leerjaar.

Vierdejaars vmbo'ers en mbo'ers
Meeloopdagen

Loop een dag mee met een opleiding bij ROC Friese Poort. Tijdens de meeloopdag ervaar je hoe het er bij de opleiding aan toe gaat. Je krijgt een goed beeld van de opleiding, je toekomstige beroep en de school. 

Derdejaars vmbo'ers
Doe-dagen

Als je in het derde jaar van het vmbo zit, is het mogelijk om een Doe-dag te volgen. Je bezoekt dan een richting/opleiding die je misschien wel wilt kiezen na je examen op het vmbo. Tijdens een Doe-dag doe je een activiteit om een goed beeld te krijgen van de richting/ opleiding. Ook kun je dan alvast sfeer proeven in de school.

Tweedejaars vmbo'ers
Sectororiëntatie dagen

In het tweede jaar van het vmbo heb je misschien al wel een idee welke richting je op wilt, maar welke opleidingen daarbij horen? Geen idee! Tijdens de Sectororiëntatiedagen maak je kennis met de verschillende mbo-opleidingen die ROC Friese Poort aanbiedt. Ook kun je alvast even sfeer proeven in de school.