0900 8 996 996
(normaal tarief)

Bedrijfsschool voor bedrijven

ontzorgt in scholing en BPV

Om de innovatie binnen het onderwijs en in het bedrijfsleven te bevorderen, heeft ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen, in nauwe samenwerking met bedrijven en brancheverenigingen, een aantal bedrijfsscholen opgericht. Er is altijd behoefte aan goede vakmensen. Binnen de bedrijfsscholen leiden we jonge talenten, middels gespecialiseerde opleidingen en werken en leren trajecten, op tot specialist.

Met een bedrijfsschool wordt uw bedrijf ontzorgd in instructie, begeleiding, examinering en andere verplichtingen met betrekking tot beroepspraktijkvorming van de medewerker.

ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen verzorgt diverse gespecialiseerde (mbo-)opleidingen en werken en leren trajecten. Deelnemers kunnen op basis van een leer-arbeidsovereenkomst aan de slag bij een technisch hooggewaardeerd leerbedrijf uit de regio. In overleg met het leerbedrijf wordt een passend traject samengesteld. Naast de verplichte leerstof is voldoende vrije ruimte voor bedrijfs-/ branchespecifieke wensen.

In tegenstelling tot een regulier beroepsbegeleidende leerweg (BBL)-traject neemt de bedrijfsschool het leerbedrijf de praktijkscholing uit handen. De bedrijfsschool is verantwoordelijk voor instructie, begeleiding, examinering en andere verplichtingen met betrekking tot beroepspraktijkvorming van de medewerker, zodat het leerbedrijf hier geen omkijken naar heeft. De medewerker kan volledig ingezet worden voor werkzaamheden waar het bedrijf behoefte aan heeft. De medewerker voert de praktijkopdrachten uit in de bedrijfsschool.

Ervaren leermeesters uit de praktijk leiden de leerlingen in de bedrijfsschool op tot vakspecialist.

We kennen twee soorten bedrijfsscholen:

  1. Collectieve bedrijfsschool
    In een collectieve bedrijfsschool sluiten meerdere bedrijven aan. De collectieve bedrijfsschool kan voor elk bedrijf interessant zijn, ongeacht de grootte of het aantal op te leiden werknemers.
     
  2. Bedrijfsschool op maat
    In een bedrijfsschool op maat verzorgen we reguliere mbo-opleidingen (BBL-traject) met specifieke wensen op maat voor meerdere medewerkers van het leerbedrijf. Zo kunnen wij bijvoorbeeld theorie en/of praktijk in-company of op een van onze opleidingslocaties verzorgen.

Interesse?
Zowel leerlingen als bedrijven kunnen hun belangstelling voor een opleidingsplaats melden. Neem hiervoor contact met ons op. 

Wilt u advies over de mogelijkheden om uw bedrijf te ontzorgen met een bedrijfsschool?
Onze opleidingsadviseurs, Erik Overzet of Christa van der Veer, komen graag langs voor advies. Neem contact met ons op om een afspraak te maken.