Techniek

Bedrijfsschool

Werken, leren en verdienen

Het concept bedrijfsschool is ontstaan vanuit het bedrijfsleven. Het bedrijfsleven heeft belang bij een goede vakopleiding voor (potentiële) werknemers die werkzaam zijn in hun branche. ROC Friese Poort Bedrijfsopleidingen heeft daarom in samenwerking met het bedrijfsleven diverse bedrijfsscholen opgericht om de innovatie binnen het onderwijs en in het bedrijfsleven te bevorderen. Je gaat op basis van een leer-arbeidsovereenkomst aan de slag bij een technisch hooggewaardeerd leerbedrijf uit de regio. Je wordt door ervaren leermeesters uit de praktijk opgeleid tot specialist. Je wordt als student/werknemer volgens de wensen van jouw leerbedrijf opgeleid. Dit resulteert voor jou in een erkend mbo-diploma met werkervaring en voor het bedrijf in een gediplomeerd medewerker.

Wat is een bedrijfsschool?
In tegenstelling tot een regulier werken-leren (BBL)-traject zorgt de bedrijfsschool voor instructie, begeleiding, examinering en andere verplichtingen met betrekking tot beroepspraktijkvorming. Het leerbedrijf hier dan geen omkijken naar.  Naast de verplichte leerstof leer je bedrijfs- en branchespecifieke onderdelen. De praktijkopdrachten voer je uit in de bedrijfsschool. Daarnaast voer je als medewerker binnen het bedrijf jouw werkzaamheden uit. In overleg met het leerbedrijf wordt een passend traject samengesteld.

Zo kun je bijvoorbeeld aan de slag bij de Bedrijfsschool Metaal of bij een bedrijfsschool op maat zoals bij Philips, Neways, Douwe Egberts, JC-Electronics.

Wil je meer weten over jouw mogelijkheden binnen een bedrijfsschool of een dagje meelopen?
Neem dan contact met ons op via telefoonnummer (058)-2339966 of via e-mail: volwassenen@rocfriesepoort.nl