Terug

Bedrijfsleven kan belangrijke rol spelen in het bijscholen van personeel

vrijdag 26 oktober 2018

Iedereen is verantwoordelijk voor zijn of haar eigen ontwikkeling. Maar het bedrijfsleven kan wel degelijk een belangrijke rol spelen in het bijscholen van personeel.

Iedereen is verantwoordelijk voor zijn of haar eigen ontwikkeling. Maar het bedrijfsleven kan wel degelijk een belangrijke rol spelen in het bijscholen van personeel.

Het is een uitstervend ras: personeel dat dertig jaar in dezelfde functie bij dezelfde baas werkt. De krappe arbeidsmarkt, oprukkende robotisering en toenemende vergrijzing zijn de redenen dat er voortdurend nieuwe vaardigheden en andere skills van werknemers worden gevraagd. Duurzame inzetbaarheid is voor zowel bedrijven als personeel dan ook geen keuze maar noodzaak om te voorkomen dat personeel niet al voor de pensioenleeftijd werkloos thuis zit.

Volgens Marjolein ten Hoonte, directeur Arbeidsmarkt en MVO Randstad Groep Nederland, zijn ook HR-professionals verantwoordelijk voor het continu bijscholen van het personeel en het verzilveren van hun ervaring en potentie. “Niets doen is geen optie. Werknemers moeten samen met de werkgever echt hun eigen aanpassingsvermogen creëren.”

‘Bedrijfsleven kan belangrijke rol spelen’
“Natuurlijk”, benadrukt Ten Hoonte, “is iedereen verantwoordelijk voor zijn of haar eigen ontwikkeling. Maar het bedrijfsleven kan wel degelijk een belangrijke rol spelen in het bijscholen van personeel.” Ze doelt onder meer op HR-afdelingen die nu al kunnen voorsorteren op duurzame inzetbaarheid en de toekomstige wensen van werknemers. Hoe precies? Daar is geen eenduidig antwoord op te geven, dat verschilt per mens. Het is een kwestie van pionieren, zo betoogt Ten Hoonte. “HR-professionals hebben de neiging om te zoeken naar bestaande instrumenten, maar die zijn er nog niet.”

Bron: 12-10-2018 PWnet > Lees het volledige artikel