“Ik ben nu veel zekerder in mijn werk"

“Ik had al langere tijd het gevoel dat ik meer uit mezelf wilde halen”, vertelt Angela Tjoelker. “Nu ik in het volwassenonderwijs de opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker op niveau 4 erbij heb gedaan, voel ik me veel zekerder in mijn werk. Ik weet wat mijn kwaliteiten zijn en durf dat te laten zien.”

Na het behalen van haar niveau 3 diploma ging Angela aan de slag in de kinderopvang. “Met mijn opleiding mocht ik alleen op de groep werken en er geen taken naast doen, zoals leidinggeven of administratie. Bovendien zag ik dat je met niveau 3 steeds minder aan de bak komt. Als je ziet dat er zelfs al hbo wordt gevraagd voor de kinderopvang, ga je toch bij jezelf nadenken: wat wil ik dan?”

Eigen tempo
Dus ging Angela terug naar school. “Je zit tussen andere volwassenen die vrijwel allemaal al werkervaring hebben in het vak, dus dat was heel gezellig. Er is tijd om samen te sparren, waardoor je ook van elkaar leert. Je kunt je eigen tempo volgen en ik heb besloten er snel doorheen te gaan. Dat was wel even pittig, maar in negen maanden heb ik alles afgerond. In die periode ben ik zelfs ook nog getrouwd!”

Huiswerk
Angela ging één lange dag in de week naar school, van ongeveer 10 uur ’s morgens tot 19 uur ’s avonds. Daarnaast zat ik elke avond een uur aan mijn huiswerk om het bij te houden. En met een klasgenoot sprak ik één avond in de week af om samen aan ons huiswerk te zitten. Het was een drukke tijd, maar dat was ook mijn eigen keuze want ik wilde snel. Er waren ook klasgenoten die het rustiger aandeden.”

 

Zelfvertrouwen
“Ik ben nu veel zekerder in mijn werk’, zegt Angela. “Veel wist ik al maar als je je er weer even in verdiept, sta je zekerder. De opleiding heeft me echt meer zelfvertrouwen gegeven. Het mooie is dat ik nu een vaste babygroep heb gekregen op mijn werk, ook omdat ik het keuzedeel werken met baby’s heb gevolgd.” Angela kan nu ook door naar het hbo, maar die behoefte voelt ze niet. “Ik ben al heel blij en tevreden dat ik niveau 4 heb!”

Angela Tjoelker; “Veel wist ik al maar als je je er weer even in verdiept, sta je zekerder. De opleiding heeft me echt meer zelfvertrouwen gegeven. ”

Wil jij ook net zoals Angela werken in de kinderopvang en leren hoe je veranderingen in het gedrag van het kind signaleert? Dan is deze opleiding echt iets voor jou.

Je kunt als volwassene bij ons terecht voor verschillende erkende mbo-opleidingen, mbo-certificaten, cursussen, brancheopleidingen en trainingen. Flexibel, waardevol en toekomstgericht beroepsonderwijs dat speciaal is ingericht voor volwassenen.

vind hier meer informatie
Angela Tjoelker