Terug

Alumnus Joas Nicolai wint Enterprijs 2018

vrijdag 16 november 2018

Joas Nicolai, alumnus ROC Friese Poort, en Jelmer de Jong alumnus van Friesland College hebben Enterprijs 2018 gewonnen. 

Joas Nicolai, alumnus ROC Friese Poort Middenkader engineering, en Jelmer de Jong alumnus van Friesland College hebben Enterprijs 2018 gewonnen. 

De Enterprijs is een prijs voor ondernemende studenten in Fryslân, zowel mbo, als hbo en wo. Joas en Jelmer ontwikkelden de zogenaamde SASS Cup. Dat is een beker die niet knoeit. De beker is ontwikkeld voor mensen met onder andere Tremors, MS en/of Parkinson. Door het speciaal ontwikkelde binnenwerk is het voor mensen met motorische problemen makkelijker om te drinken. Zo'n soort product bestond al langer, maar waar de jongens zich op gefocust hebben is het design van de beker. De beker ziet er goed uit, waardoor gebruikers zich niet bezwaard voelen om er uit te drinken. 

Joas en Jelmer pitchten in de Kanselarij van Leeuwarden voor een jury, die hen uiteindelijk tot winnaar uitriep. Ze hebben een geldbedrag gewonnen van 2500 euro en een half jaar begeleiding van Inqubator. Een bedrijf dat start-ups helpt met het starten en groeien en van de onderneming.  

De Pitch van Joas en Jelmer staat op hun Facebookpagina.