Als ik iets leuk vind, dan ga ik ervoor!

Na de opleiding schoonheidsspecialist wilde Esmee Steensma graag naar niveau 4. Daarom besloot ze de opleiding vakman-ondernemer (Niveau 4) te starten in Drachten, met succes! Op 2 april 2022 heeft Esmee Steensma haar eigen beautysalon geopend.

Esmee vond de opleiding schoonheidsspecialist niet voldoende om haar eigen bedrijf te starten. Ze wilde meer de diepte in met het bedrijf en zorgen dat het goed op haar poten staat. De opleiding vakman ondernemer hielp haar om bepaalde (soms lastige) keuzes te maken. De opleiding vakman-ondernemer duurt één jaar en is volgens Esmee een goede basis voor het starten van je eigen onderneming. Esmee vond het fijn dat ze direct werd gekoppeld aan twee docenten van de opleiding vakman-ondernemer. “Je kunt altijd terecht bij de docenten voor zowel jouw onderneming als school gerelateerde zaken, ze zijn altijd bereid om te helpen en mee te denken”, aldus Esmee.

Esmee kreeg onder andere les in Marketing, Nederlands, Engels en maakte haar eigen ondernemingsplan. Tijdens de opleiding vakman-ondernemer liep ze stage bij de haar & beautysalon van haar schoonmoeder. Omdat een collega van haar schoonmoeder het bedrijf ging verlaten, kwam er een plekje vrij in de salon. Dit was een unieke kans voor Esmee om voor haarzelf te beginnen. “Omdat het lastig is om een baan te vinden in de beautybranche besloot ik om voor mezelf te beginnen”, aldus Esmee.
Ze kon erg veel kennis meenemen van de opleiding. Esmee is nu voornamelijk bezig met de opening, de visitekaartjes en de krant te informeren: “Ik focus mij op dit moment meer op de marketing om meer naam
sbekendheid te creëren.”
Op dit moment werkt ze drie dagen in de week bij haar eigen beautysalon Dynamic.

 

Eigen bedrijf Esmee
Esmee heeft haar eigen beautysalon geopend.

Studeren in coronatijd
Het was in de coronatijd soms lastig om mij te motiveren om te studeren, aldus Esmee. In de coronatijd was alles dicht, dus ook mijn stageplek. Het bezig zijn in de praktijk is belangrijk voor de afwisseling met de theorie. Door betrokkenheid van de docenten en het blijven doorzetten heeft Esmee bijna haar diploma binnen. “Door corona was het lang niet altijd even makkelijk, maar als je echt iets wil, moet je ervoor gaan”, aldus Esmee.

Ik leef met de dag, ik zie wat er op mijn pad komt – Esmee Steensma

Toekomst
Op dit moment combineert ze haar bedrijf nog met een bijbaan in de horeca. In de toekomst hoopt ze fulltime aan de slag te kunnen bij haar bedrijf en haar klantenbestand uit te breiden. “Mijn klantenbestand begon bij familie en vrienden, maar al snel kwamen daar steeds meer bekenden en onbekenden bij”, aldus Esmee.
“Ik wil het liefst nog vijf en een half jaar bij mijn schoonmoeder in het pand werken. Daarna wil ik zelf een pand waar ik een beautysalon combineer met het zetten van piercings. Ik leef eigenlijk met de dag, ik zie wel wat er op mijn pad komt”.
Dit sluit ook goed aan op haar visie om een opleiding te kiezen “Kies wat je leuk vind, dan kun je er makkelijker voor gaan”, aldus Esmee.

Ligt jouw passie ook bij Economie en Ondernemen? Wil je je ook verder ontwikkelen in het vak ondernemerschap? Dan is de opleiding vakman-ondernemer iets voor jou!

Je kunt als volwassene bij ons terecht voor verschillende erkende mbo-opleidingen, mbo-certificaten, cursussen, brancheopleidingen en trainingen. Flexibel, waardevol en toekomstgericht beroepsonderwijs dat speciaal is ingericht voor volwassenen.

Benieuwd? Lees meer