0900 8 996 996
(normaal tarief)

Voorstelling Ideale drenkeling versus de dode op Urk

Datum: vrijdag 19 mei 2017 20:00 tot 21:30

De dood was dichtbij op die septemberdag. Een zwemtocht vanaf het Terschellinger strand werd acteur en fysiotherapeut Jelle Buning haast fataal. Zeven jaar later maakte hij er een voorstelling van.

Op een zonnige septemberdag in 2009 is fysiotherapeut en acteur Jelle Buning op Terschelling. Hij neemt een verfrissende duik in zee. Vijf kwartier later pikt het KNRM hem uit het woeste water. Uitgeput en met een kritieke lichaamstemperatuur van tweeëndertig graden.

De voorstelling beschrijft onder andere wat er in de vijf kwartier dat Jelle tegen de golven vocht gebeurt. Hoe het besef groeit dat hij die dag gered moest worden, of dat hij het niet zou redden. Jelle vertelt het verhaal aan de hand van een aantal belangrijke personages: zijn vader die zweminstructeur was, zijn thuisblijvende zoontje die het onheil aanvoelt, de onbekende vrouw die op diezelfde dag door het KNRM levenloos uit het water werd gehaald, de strandjutter die door Jelle’s medezwemmers werd gealarmeerd, en het parallelle verhaal van Odysseus die terugverlangt naar zijn Ithaca, zijn thuis Zuidhorn.

Voorstelling:
Datum:               vrijdag 19 mei 2017
Inloop:                vanaf 19.15 uur
Aanvang:           20.00 uur
Locatie:              Urk (locatie ROC Friese Poort Lange Riet 2)
Entreekosten:    € 10,00 per persoon

ROC Friese Poort stelt het gebouw beschikbaar voor deze voorstelling. U bent vanaf 19.15 uur van harte welkom. U kunt tevens een kijkje nemen in het schoolgebouw. Om 20.00 uur start de voorstelling. Deze duurt 1,5 uur. U kunt bij de ingang betalen.

Aanmelden:
Aanmelden kan via Pieter Leen Bos (plbos@rocfriesepoort.nl) of telefoonnummer (06-128 70011).

Let op: VOL = VOL