0900 8 996 996
(normaal tarief)

DuurzaamDoen lezing

Datum: woensdag 25 april 2018 12:15 tot 13:30

ROC Friese Poort Centrum Duurzaam, Uneto-VNI en OTIB organiseren op woensdag 25 april 2018 een Duurzaam Doen Lunchlezing over Economische kansen van de Energietransitie. Strengere klimaatwetten, klimaatdoelstellingen, handhaven van de Wet Milieubeheer, minimaal energielabel C in 2023, van het aardgas af, veranderende subsidieregelingen, drastische energiebesparing en terugverdientijden. Het zijn allemaal woorden en begrippen waar je als ondernemer de komende tijd mee te maken krijgt.

Klimaatdoelstellingen
Ons kabinet heeft afspraken gemaakt in het kader van de klimaatdoelstellingen van Parijs en de lat hoog gelegd. Eerder hadden wij ook al afspraken gemaakt in ons eigen SER Energieakkoord. De borgingscommissie van dit akkoord vraagt nu om naleving van die afspraken.

Wet Milieubeheer
Voor ondernemers is de informatieplicht in de Wet Milieubeheer in het rijtje maatregelen die het kabinet gaat nemen misschien wel het meest opvallend. Deze Wet schrijft al jaren voor dat bedrijven energiebesparingsmaatregelen moeten nemen die ze in vijf jaar kunnen terugverdienen. Dat zijn relatief eenvoudige maatregelen. Ook al klinkt het allemaal vrij dwingend, is deze omgekeerde bewijslast uiteindelijk niet erg voor een ondernemend Nederland.

Kansen
Deze dreigende bekeuring gaat ondernemers namelijk geld opleveren. Want als je als ondernemer met de rekenmachine in je hand door het pand loopt ontdek je welke gigantische rendementen je kunt maken door energie te besparen (met behoud van comfort). Als je vervolgens de lat zelf nog iets hoger legt en je als bedrijf “energie 0” of “energieleverend” gaat worden ontdek je dat je dat vaak eenvoudig kan doen op basis van je energierekening.

Meer informatie en aanmelden