0900 8 996 996
(normaal tarief)

Aanmelden voor een mbo-opleiding

Aanmelden voor een jongerenopleiding

Wanneer je een opleiding hebt gekozen, kun je je digitaal aanmelden. Meld je aan voor 1 april, dan is er voldoende tijd voor een goede intake- en plaatsingsprocedure. Sommige opleidingen hebben een beperkt aantal plaatsen. ROC Friese Poort moet bij deze opleidingen loten (numerus fixus). Wil je een opleiding doen waarvoor wordt geloot, dan meld je je het beste zo vroeg mogelijk aan. Na aanmelding ontvang je een bevestiging van ROC Friese Poort. Vervolgens ontvang je een uitnodiging voor een intakegesprek. Om het intakegesprek goed te kunnen voorbereiden, sturen we een vragenlijst mee. De vragenlijst vul je zelf in. Ook ontvang je een formulier dat jouw decaan of mentor moet invullen, zodat ROC Friese Poort een zo compleet mogelijk beeld krijgt van jouw vooropleiding. Neem de ingevulde vragenlijst en het formulier mee naar het intakegesprek.

Uitnodiging intakegesprek 
ROC Friese Poort nodigt je uit voor een gesprek. Je kunt je voorbereiden op dit gesprek door de vragenlijst nog eens door te lezen en door bijvoorbeeld onze website nog eens te bekijken.

Het intakegesprek 
Tijdens het intakegesprek krijg je de mogelijkheid om zoveel mogelijk over jezelf te vertellen. Waarom kies je voor de opleiding, wat is je vooropleiding, of je al werkervaring hebt en of je weet wat het beroep inhoudt. In dit gesprek bekijken we samen met jou of de gekozen opleiding bij je past.

(voorlopige) Plaatsing
Na het intakegesprek ontvang je bericht waarin we je laten weten of je bent aangenomen voor de opleiding. Soms is er nog een tweede intakegesprek nodig. Voor het definitief maken van de aanmelding vragen we jou een onderwijsovereenkomst tekenen. In deze overeenkomst staan de de rechten en plichten jou en van ons als school. 

Start opleiding
Zijn alle spullen en materialen die nodig zijn voor de opleiding compleet? Dan kun je (bijna) met de opleiding beginnen. Voordat je met de opleiding start, ontvang je informatie over de boekenlijst en de start van het schooljaar. Vaak is er nog een introductieperiode. Daarna begin je aan de opleiding.
 

Aanmelden voor een volwassenenopleiding

 

Volwassenen aanmeldingen met intake (mbo-opleidingen)
Bij enkele opleidingen en cursussen, waaronder de mbo-opleidingen, vindt er een gratis en vrijblijvend intakegesprek plaats. Dit staat genoemd bij de scholingsinformatie. Je ontvangt dan na aanmelding een uitnodiging voor je intakegesprek. Na het intakegesprek ontvang je een offerte van jouw traject. Na het tekenen van deze offerte wordt je aanmelding pas definitief.

 

Aangemeld voor een branche-erkende opleiding of cursus?
Zodra je ingeschreven staat, krijg je hiervan van ons bericht. Je ontvangt uiterlijk 14 dagen voor aanvang van de opleiding een uitnodiging met de benodigde gegevens over locatie, tijd en eventueel te bestellen boeken.