0900 8 996 996
(normaal tarief)

Aanmelden en intake

Wanneer je een opleiding hebt gekozen, kun je je digitaal aanmelden. Meld je aan voor 1 april, dan is er voldoende tijd voor een goede intake- en plaatsingsprocedure. Sommige opleidingen hebben een beperkt aantal plaatsen. ROC Friese Poort moet bij deze opleidingen loten (numerus fixus). Wil je een opleiding doen waarvoor wordt geloot, dan meld je je het beste zo vroeg mogelijk aan. 

VRAGENLIJST
Na aanmelding ontvang je een bevestiging van ROC Friese Poort. Vervolgens ontvang je een uitnodiging voor een intakegesprek. Om het intakegesprek goed te kunnen voorbereiden, sturen we een vragenlijst mee. De vragenlijst vul je zelf in. Ook ontvang je een formulier dat jouw decaan of mentor moet invullen, zodat ROC Friese Poort een zo compleet mogelijk beeld krijgt van jouw vooropleiding. Neem de ingevulde vragenlijst en het formulier mee naar het intakegesprek.

UITNODIGING INTAKEGESPREK
ROC Friese Poort nodigt je uit voor een gesprek. Je kunt je voorbereiden op dit gesprek door de vragenlijst nog eens door te lezen en door bijvoorbeeld onze website te bekijken.

HET INTAKEGESPREK
Tijdens het intakegesprek krijg je de mogelijkheid om zoveel mogelijk over jezelf te vertellen. Waarom kies je voor de opleiding, wat is je vooropleiding, of je al werkervaring hebt en of je weet wat het beroep inhoudt. In dit gesprek bekijken we samen met jou of de gekozen opleiding bij je past.

VOORLOPIGE PLAATSING
Na het intakegesprek krijg je van ROC Friese Poort een bevestiging dat je voorlopig geplaatst bent.

DEFINITIEVE PLAATSING
Bij een definitieve plaatsing wordt er een onderwijsovereenkomst opgesteld. In deze overeenkomst staan de rechten en plichten van zowel jou als van de school. 

START OPLEIDING
Zijn alle spullen en materialen die nodig zijn voor de opleiding compleet? Dan kun je (bijna) met de opleiding beginnen. Voordat je met de opleiding start, ontvang je informatie over de boekenlijst en de start van het schooljaar. Vaak is er nog een introductieperiode. Daarna begin je aan de opleiding.