Terug

7 redenen voor een leven lang ontwikkelen (LLO)

maandag 27 mei 2019

Een leven lang ontwikkelen houdt in dat je jezelf blijft uitdagen door een opleiding of cursus te volgen op welk punt in je carrière je ook bent. We geven 7 redenen waarom het van belang is om je te blijven ontwikkelen.

Een leven lang ontwikkelen (LLO) houdt in dat je jezelf blijft uitdagen door een opleiding of cursus te volgen op welk punt in je carrière je ook bent. Dit zijn 7 redenen waarom je je zou moeten blijven ontwikkelen.

7 redenen voor een leven lang ontwikkelen
1. Zorg ervoor dat je een andere functie zou kunnen uitoefenen

Door jezelf te blijven ontwikkelen is er mogelijkheid tot het aangaan van nieuwe uitdagingen en kansen. Dit kan van pas komen wanneer er bijvoorbeeld een reorganisatie op komst is binnen je organisatie. De kans is groot dat je werkgever je wil behouden omdat hij/zij ziet dat jij groeipotentie bezit.

2. Kom in aanraking met andere interesses

Door jezelf te verdiepen in nieuwe onderwerpen kun je er achter komen wat je leuk vindt. Zo blijf je je kennis uitbreiden, kun je informatie met elkaar verbinden en wordt je kennis extra waardevol.

3. Blijf je brein trainen
Je stimuleert je brein door het uit te dagen. Hierdoor blijven je hersenen actief, wat ouderdom en ziektes als dementie tegen gaat.

4. Andere meningen en invalshoeken
De meningen van mensen in dezelfde omgeving liggen vaak dicht bij elkaar. Tijdens een nieuwe opleiding of cursus kom je in contact met mensen van buiten je eigen omgeving die waarschijnlijk een andere kijk op dingen hebben. Dit houdt je scherp, maatschappelijk betrokken en leert ons beter om te gaan met elkaar.

5. Meer groeimogelijkheden
Wanneer je goed opgeleid bent, heb je een stapje voor in verhouding tot je collega’s of concurrenten. Zo kom je eerder in aanmerking om verder te groeien binnen je huidige of toekomstige baan.

6. Doe sneller nieuwe kennis op
Wanneer je nieuwe informatie blijft opnemen, word je steeds hongeriger naar het vergaren van nog meer kennis. Doordat je brein steeds actiever wordt, zal de snelheid van de opname alleen maar toenemen.

7. Ga mee met de tijd
Je blijft up-to-date van de veranderingen in je werkveld wanneer je jezelf blijft ontwikkelen. Daarnaast kom je in aanraking met verschillende leeftijdscategorieën, waardoor je ook meegaat met de veranderingen in de wereld in het algemeen.

Kortom, je leven lang ontwikkelen heeft erg veel voordelen op persoonlijk en professioneel vlak. Op welk punt in je carrière je ook bent, aarzel niet om je kennis uit te breiden door een opleiding of cursus te starten.


Bron: Finance Monkey

Leven Lang Ontwikkelen